TERUG

Synopsis

Intro (het verleden)

Loet en Lenie waren goede vrienden en trokken tot groep 8 van de basisschool vaak met elkaar op. In groep 8 kwam Jaap nieuw in de klas. Jaap en een paar meelopers gingen Loet pesten.
Loet kreeg sindsdien sms-jes met bijnamen waarvan hij dacht dat ze van Lenie kwamen omdat zij als enige zijn nummer had. De sms-jes kwamen in werkelijkheid van Jaap, het nummer van Loet en de andere klasgenoten had hij uit de agenda van Lenie overgenomen. Jaap stuurde bijna al zijn klasgenoten scheld sms-jes.
Lenie durfde niet meer met Loet om te gaan uit angst om zelf gepest te worden. Zij sloot zich aan bij Jaap en de meelopers.
Loet had bij de schoolmeester geklaagd over de sms-jes en verteld dat ze door Lenie verstuurd werden. Omdat de schoolmeester meer soortgelijke klachten kreeg uit dezelfde klas, werd Lenie hiervoor van school gestuurd. Loet heeft zich hierover altijd schuldig gevoeld.

Het verhaal (het heden)

Jaren later zien ze elkaar bij het CAD. Lenie is aan de drank geraakt omdat ze met anderen meedeed om niet buitengesloten te worden. Loet omdat hij zich eenzaam voelde en Jaap omdat hij nergens maat mee wist te houden.
Ze zitten bij elkaar in een gezamenlijke ruimte en hebben het over de basisschool. Als Loet een vroegere klassefoto gaat halen en hij terug de kamer in komt hoort hij Lenie iets zeggen over verlinken en komt de herinnering aan de gebeurtenissen op de basisschool weer naar boven. Loet denkt dat ze het hebben over zijn geklik van toen bij de schoolmeester en wordt nerveus. Door zijn gedrag ontstaan er allerlei misverstanden. Jaap maakt hier misbruik van en spreidt leugens over Loet en Lenie rond. Loet probeert uit alle macht om zichzelf niet verdacht te maken wat een tegenovergestelde uitwerking heeft en Lenie raakt in de war door alles wat er wordt gezegd.
Door het gedraai van Loet, de leugentjes van Jaap en de onschuldige vragen van Lenie komt uiteindelijk de waarheid naar boven wat desastreuze gevolgen heeft.
TERUG